måndag 29 december 2014

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

En god förrätt från Matmagasinet. Lite förändringar och Anette fick sitt serverat med rom istället för parmaskinka, eftersom hon inte äter kött. Mycket mumsigt. Har inte varit nåt fan av pilgrimsmusslor, men jag är på god väg.


Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

6 port

3 tunna skivor parmaskinka
6 stora pilgrimsmusslor
salt och peppar

Blomkålspuré:
1 blomkålshuvud, ca 600 g
grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
ev lite mjölk
1-2 tsk pressad citronsaft

Garnering:
persilja

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Ansa blomkålen och dela i buketter. Koka dem i vatten med buljongtärning tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa. Späd med grädde och i med citronsaft, salt och peppar.
3. Lägg skinkskivorna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem torka mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.
Hit kan förberedas.
4. Vid servering: Värm blomkålspurén och spä med lite mjölk om den är för tjock. Hetta upp smör i stekpanna och stek musslorna hastigt på bägge sidor. Salta och peppra. Stek inte för länge, då blir det för torrt.
5. Lägg upp blomkålspuré, pilgrimsmusslor och dekorera med parmaskinka och persilja.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar