söndag 28 december 2014

Sirapspepparkakor

Dessa kakor fick Anette i julklapp i år. Jag gjorde ganska stora, och då blir det inte 45 st som receptet anger. Receptet är från Matmagasinet julspecial.


Sirapspepparkakor

ca 45 stycken

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
5 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i tre delar och rulla dem till plåtlånga längder.
4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Bäst är att lägga två längder på en plåt och en på en annan.
Tryck till dem lätt och grädda i ca 15 minuter.
5. Skär längderna i sneda snittar medans de fortfarande är varma.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar