fredag 27 mars 2015

Amerikansk cookie med choklad & kola

Ni som följer mig på Instagram såg igår att jag gjorde en kaka med dumle. Glömde tyvärr att strö över lite extra dumle och choklad när jag tog ut den... Men jag kan säga att den blev gohohod, både varm och kall! Traj änd lajk!
Receptet är från tidningen Hembakat.


Amerikansk cookie med choklad & kola

12–14 bitar

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.





-Mama Skogly ♥

7 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut. Jag tänkte göra detta recept imorgon. Du skrev att den var god både kall och varm men vad skulle du rekkomendera?
    Och om den ska vara kall är det kylskåpskall eller rumstempererad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, förlåt Sara att jag inte svarat. Jag såg inte din fråga förrän nu. Jag gillar den bäst ljummen.

      Radera
    2. Rumstempererad tänkte jag, inte kylskåpskall.

      Radera