tisdag 24 mars 2015

Renskavsgryta med trattkantareller

En gryta som var så god att Love slickade tallriken ren. Vi åt minirösti till, men jag önskar jag hade gjort potatismos istället, då löksmaken från röstin tog över.


Renskavsgryta med trattkantareller

480 g renskav
1 stor gul lök
2 nävar torkade trattkantareller
6 dl grädde
1,5 köttbuljongtärning
1,5 msk svart vinbärsgelé
0,5 tsk soja

Blöt lägg trattisarna i ljummet vatten så de mjuknar.
Skär löken i strimlor och fräs mjuka i smör. Lägg åt sidan.
Fräs renskaven, salta och peppra.
I med löken. Krama ur svampen och i med den.
Slå över grädden och i med resten av ingredienserna.
Låt puttra i 10 minuter.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar