fredag 20 mars 2015

Tonfisktakaki med soja, risvinäger och koriander

Markus Aujalays recept. Dressingen är to die for... Testa den till sushi om ni tycker att det här är för vågat!


Tonfisktakaki med soja, risvinäger och koriander

4 port

200 g färsk tonfisk i bit
neutral olja

Sojadressing:
1 dl finhackad shalottenlök
2,5 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 msk vatten
0,5 msk brunt farin strö
1 nypa flingsalt
0,5 tsk Colemans senapspulver
1 tsk finriven färsk ingefära
2 msk neutral olja
2 msk sesamolja
svartpeppar

Till servering:
tunt skiva salladslök
tunt skivad röd chili
färsk koriander
sesamfrön
finskuren gräslök

Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå minst 30 minuter. Rör om då och då.
Stek tonfisken runt om i lite olja i en varm stekpanna, max 1 minut totalt.
Lägg rikligt med dressing i botten på tallrik.
Skiva fisken tunt och fördela på såsen.
Garnera med salladslök, chili, koriander, sesamfrön och gräslök. Servera på dirren!


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar