Anette bjöd på en fantastiskt smakrik förrätt när hon fyllde år. Receptet är från Ica, men är omgjort lite. Här kommer Anettes goda variant. Äter gärna med bröd att doppa.
Caponata
4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor i olika färger
2 selleri
1/2 dl olivolja
500 g passerade tomater
5 msk kapris
2 dl gröna oliver med kärnor
1 röd hackad chili
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk flytande honung
1 fetaost
basilika till servering
Skala, dela och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Hacka chilin.
Skär aubergine, zucchini och paprika i cm-stora bitar. Skär sellerin i cm-tjocka skivor.
Fräs lök, vitlök och grönsaker i oljan i en stor gryta i omgångar tills det får lite färg.
Tillsätt tomaterna. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 30 minuter. Rör då och då.
Tillsätt kapris, oliver,och vinäger. Smaka av med socker, salt, honung och peppar.
Häll upp i vacker skål och smula över fetaost. Dekorera med basilika.
-Mama Skogly ♥
Låter verkligen gott!
SvaraRadera