Fantastiskt god förrätt som är snabblagad. Tipset fick jag av Anette som driver den bloggen Vardagsmatattsparasmart som ni hittar här, men receptet är från Ica.
Rostad sparris med pistagevinägrett
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesanost
Pistagevinägrett
2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
Börja med pistagevinägretten. Hacka nötterna och rosta dem i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Blanda med övriga ingredienser.
Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
Grilla eller stek sparrisen i oljan ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
Lägg sparrisen på ett fat och ringla över pistagevinägretten vid servering. Strö över parmesanen.
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaTack!
Radera