tisdag 14 april 2015

Rostad sparris med pistagevinägrett

Fantastiskt god förrätt som är snabblagad. Tipset fick jag av Anette som driver den bloggen Vardagsmatattsparasmart som ni hittar här, men receptet är från Ica.


Rostad sparris med pistagevinägrett

2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesanost

Pistagevinägrett

2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

Börja med pistagevinägretten. Hacka nötterna och rosta dem i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Blanda med övriga ingredienser.
Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
Grilla eller stek sparrisen i oljan ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
Lägg sparrisen på ett fat och ringla över pistagevinägretten vid servering. Strö över parmesanen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: