fredag 24 april 2015

Getost med tomat, oliver & basilika

Markus Aujalays urgoda recept som var väl värt tiden för tillagning. De tre timmarna tomaterna är i ugnen, kan man ju göra nåt annat.


Getost med tomat, oliver & basilika

4 port

4 skivor vit formfranska utstansade lite större än getostskivorna
salt och peppa
olivolja att steka i
4 skivor getost
flytande honung

Till servering:
4 ugnsrostade tomater (se nedan)
några svarta urkärnade oliver
färsk basilika
färsk timjan
svartpeppar
olivolja

Sätt ugnen på 250 grader grill.
Stek brödet i olja tills det får fin färg på bägge sidor.
Lägg dem på hushållspapper och låt rinna av. Krydda med salt och peppar.
Lägg brödskivorna på en plåt. Lägg på getosten, ringla över lite honung och värm i mitten av ugnen tills getosten fått lite färg och är varm.
Garnera med tomater, oliver och örter. Krydda med peppar, ringla över lite olja.

Ugnstorkade tomater


4 port

6 plommontomater, skållade, delade i 4 klyftor och urkärnade.
2-3 msk olivolja
flingsalt
strösocker
svartpeppar
1 stor vitlöksklyfta i bitar
några kvistar färsk timjan
några blad färsk basilika

Sätt ugnen på 100 grader. Lägg tomatfiléerna på plåt.
Ringla över olja och krydda med salt, socker, timjan och basilika.
Torka i mitten av ugnen i ca 3 timmar. Ta ut och plocka bort vitlök och örter.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: