måndag 18 maj 2015

Texmexgratäng med bönor

Gjorde en supermumsig vegetarisk gratäng till fredagsmyset. Servera nachos till och dippa. Var nu inte rädd för att det är bönor i, jag lovar det är mums!


Texmexgratäng med bönor

2 burkar refried beans
2 dl creme fracihe
2 dl het salsa
1 burk green chili, Santa Maria
3 dl riven ost

Till garnering:
2 avokado + citronsaft
0,5 rödlök
2 tomater
koriander

Bred ut refried beans i botten av gratängform.
Bred creme fracihe och salsa över. Klicka ut green chili.
Toppa med riven ost och in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna något.
Garnera med avokado, hackad rödlök, tomat och koriander.
Servera nachos till.



Här är en bild på hur refried-beans-burken ser ut. Bild från Santa Maria. Man hittar den bland tacogrejerna.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vad är det för bönor, en bild kanske om du har

    SvaraRadera
  2. Dina recept verkar alla som vanligt jättegoda. Tyvärr har det blivit mkt lite sånt lagat. Vår lilla har utretts för överkänslighet mot mjölkprotein. Så det här med ost..... Ibland gör vi vuxenmat och hon får egen. Då kan man göra sånt där gott med Creme fraiche och rivost!
    Fast man lagar inte dubbelt varje dag...

    Men återigen tack för inspiration!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj då. Det var tråkigt att höra. :( Ja, det är jobbigt att behöva laga dubbelt. Det är dock inte helt ovanligt här att laga dubbelt. Min man är allergisk mot kyckling och Max, min äldste son, är allergisk mot skaldjur, nästa all fisk, nästan all frukt och så vidare.

      Radera