fredag 17 juli 2015

Fläderflarn

Min systerdotter Hanna bakade flarn av flädersirapen hon gjort. Tyvärr klickade hon ut dem för nära varandra, så det blev endast ett stort flarn. Men vi bröt dem i bitar och det funkade det med. Receptet på flädersirapen som behövs till, hittar du här.


Fläderflarn

40 stycken

150 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ⁄2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ⁄2 dl vispgrädde (40%)
1 ⁄2 dl flädersirap

Smält smöret i en kastrull, låt kallna något.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör, vispgrädde och flädersirap och låt smeten vila i 30 minuter i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 180 grader.
Använd en tesked och klicka ut smeten i små toppar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper, lägg dem inte för tätt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 6–8 minuter, eller tills flarnen är gyllen- bruna. Tänk på att kakorna måste vara genomgräddade, annars försvinner knäckigheten när de svalnar.
Låt svalna något för att sedan eventuellt forma runt ett träskaft eller en brödkavel.
Låt svalna klart på ett galler.
(recept från Mitt kök)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: