söndag 6 september 2015

Pasta med högrev och salsiccia

Sent om sider kommer här receptet på det syrran bjöd mig på dagen efter min födelsedag. Ni som följer mig på Insta har redan sett. Så himla ogtt alltså! Det var min systerdotter Hanna som lagade maten. Supergod sallad till och det här vinet...mums!
Hanna bytte ut pappardelle mot annan pasta och salvian mot persilja. Här kommer originalreceptet som är från Allt om mat.


Pasta med högrev och salsiccia

5-6 port

200 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
1 chili, spansk peppar
50 g soltorkade tomater
250 g steklökar
500 g högrev
2 msk olivolja
3 dl rödvin
3 dl vatten
3 msk oxfond
0,5 tsk svartpeppar
2 msk hackad salvia
2 salsicciakorvar, ca 175 g
500 g färsk pappardelle

Till servering:
färsk salvia
riven parmesan

1. Skala och tärna rotsellerin fint. Skala och finhacka vitlöken och sedan finhacka chilin. Skär tomaterna smått och skala lökarna.
2. Skär köttet i små bitar, ca 1 cm stora. Hetta upp olja i en gryta. Bryn köttbitarna på hög värme under omrörning ca 2 minuter. Tillsätt alla de hackade grönsakerna och de skalade hela smålökarna. Fräs ytterligare 2 minuter.
3. Tillsätt vin, vatten, fond, peppar och salvia. Koka upp och sänk värmen till medel. Låt grytan sjuda under lock ca 45 minuter.
4. Stek salsicciakorvarna hela i stekpanna ca 10 minuter på medelvärme. Skiva dem och lägg dem i grytan. Koka pastan nästan färdig. När det återstår någon minut av koktiden, häll av blanda ner pastan i grytan. Servera med finhackad salvia och riven parmesan.



Fonterutoli (32229)
2013
Italien
Italien, Toscana, Chianti, Chianti Classico
149:-
Flaska, 750 ml

"Nyanserad, kryddig, smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon och kakao. Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av mörkt kött."



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar