När jag gör pesto brukar jag göra den på solroskärnor istället för pinjenötter eftersom jag får pinjemun av att äta det. Inte kul. Det innebär att man får jätteäcklig smak i munnen så fort man äter nåt. För mig brukar det hålla i sig i ca 2 veckor. Och innan jag förstod att det var pinjenötterna som var boven...
Pesto på solroskärnor
1 dl solroskärnor
0,5 kruka basilika
2 dl parmesanost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.
-Mama Skogly ♥
Hemmagjord pesto är godast och solroskärnor passar bra att använda.
SvaraRaderaJa köpes och hemmagjord går inte jämföra på samma dag!
Raderamen alltså? pinjemun? gud så hemskt att allt smakar äckligt i två veckor, tur det gick att byta ut mot solroskärnor då...
SvaraRaderaJa det är jätteäckligt! Tur det, för jag älskar pesto!
Radera