söndag 20 september 2015

Pesto på solroskärnor

När jag gör pesto brukar jag göra den på solroskärnor istället för pinjenötter eftersom jag får pinjemun av att äta det. Inte kul. Det innebär att man får jätteäcklig smak i munnen så fort man äter nåt. För mig brukar det hålla i sig i ca 2 veckor. Och innan jag förstod att det var pinjenötterna som var boven...


Pesto på solroskärnor

1 dl solroskärnor
0,5 kruka basilika
2 dl parmesanost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar

Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Hemmagjord pesto är godast och solroskärnor passar bra att använda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja köpes och hemmagjord går inte jämföra på samma dag!

      Radera
  2. men alltså? pinjemun? gud så hemskt att allt smakar äckligt i två veckor, tur det gick att byta ut mot solroskärnor då...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är jätteäckligt! Tur det, för jag älskar pesto!

      Radera