tisdag 1 september 2015

Pizza bianca med salami och fänkål

Syrran med familj har varit hos oss i helgen och vi har ätit en massa gott. Först ut på fredagskvällen var den här magiskt goda pizzan. Enkel att göra och fabulicious! Receptet är från Jennie Walldén och tipset fick vi av Hasslows. Vi brydde oss inte om att forma fyra pizzor utan gjorde en stor som vi skar ur. Gör den. Nu!


Pizza bianca med salami och fänkål

4 portioner

500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär)
2 dl creme fraiche
200 g västerbottensost, riven
50 g parmesanost, riven
1 fänkål (spara ev fänkålsdill)
1 dl olivolja
100 g italiensk salami
plockad färsk oregano

till servering:
rumsvarma olikfärgade tomater

Värm ugnen till 250°C. Låt två plåtar värmas upp i ugnen.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut i till ovala pizzor (2 får plats per plåt). Lägg på bakplåtspapper. Bred på tunt lager creme fraiche, salta och peppra lite och strö sedan över den rivna osten samt parmesan.
Hyvla fänkålen lövtunt och lägg ovanpå osten. Ringla över olivolja och grädda på förvärmd plåt i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
Toppa pizzan med salami och servera genast med lite nymalen svartpeppar samt eventuell fänkålsdill över och plockad oregano.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar