Svärmor bjöd på smulpaj en dag när jag var där. Den fick kraftig smak av vinbären men var väldigt god. Nästa gång testar vi göra den med blåbär.
Smulpaj med svarta vinbär
125 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 dl havregryn
0,5 dl hackad mandel
Fyllning:
8 dl svarta vinbär
1,5 dl socker
1-2 msk potatismjöl
Till servering:
glass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och blanda med socker, mjöl, havregryn och mandel till ett smul.
Blanda vinbär, socker och potatismjöl och lägg i en smord pajform. Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen o ca 20 minuter, tills den fått färg.
Servera med glass eller vaniljsås.
-Mama Skogly ♥
Ser så god ut tillsammans med vaniljsås!
SvaraRaderaTack fina du!
Radera