Skolrestaurangen på Kågeskolan gör så goooda sallader. En dag bjöds det på rostad blomkål med pumpafrön och solroskärnor. Så jag bad om receptet i runda slängar. Här är min version av det. Jättegott!
1 blomkålshuvud
pumpafrön
solroskärnor
Dressing:
0,5 dl rapsolja
en klick sambal
1 vitlöksklyfta
salt
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
3.Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
4.Blanda ihop dressingen och vänd runt blomkålen i det.
5.Sätt in blomkålen i ugnen, strö över kärnor och frön och rosta i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
6.Låt svalna och förvara i kylen till servering.
-Mama Skogly ♥
Det här låter som något för mig, mums!
SvaraRaderaJa visst! :)
Radera