måndag 14 september 2015

Ugnsrostad blomkål

Skolrestaurangen på Kågeskolan gör så goooda sallader. En dag bjöds det på rostad blomkål med pumpafrön och solroskärnor. Så jag bad om receptet i runda slängar. Här är min version av det. Jättegott!


1 blomkålshuvud
pumpafrön
solroskärnor

Dressing:
0,5 dl rapsolja
en klick sambal
1 vitlöksklyfta
salt

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
3.Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
4.Blanda ihop dressingen och vänd runt blomkålen i det.
5.Sätt in blomkålen i ugnen, strö över kärnor och frön och rosta i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
6.Låt svalna och förvara i kylen till servering.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: