söndag 25 oktober 2015

Gåsmiddag, vin- och boktips!

Hej hallå i stugan! Har just kommit hem efter en tur till min syster i Umeå. Igår åt vi gåsmiddag och det var bara såååå gott!
I fredags åt vi plockmiddag och syrran bjöd på ett snordyrt men suuuupergott Amarone. Passade som handen i handsken till parmesan med crema di balsamico.
Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Masi (2345)
Amarone Costasera , 289:-

Fruktigt, kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter, romrussin, och choklad. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till rätter av nöt- eller viltkött.Sen har jag haft turen att få låna den här boken av min kollega Öhman.


"Det som inte dödar oss" av David Lagercrantz

Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

(text från Adlibris)

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar