lördag 26 december 2015

Festlåda med fläskfilé

Här kommer ett tips till nyårsvarmrätt. Det går utmärkt att förbereda, men då tar det lite längre tid i ugnen för att få den varm. Jättegott!


Festlåda med fläskfilé

500 gram fläskfilé
1 tsk salt (efter smak)
1 krm svartpeppar, efter smak
100 gram skinka, rökt, hackad
3 st tomater, skivor (ev. 4 st)
4 st portioner potatismos
1 st äggula
1 påse hollandaisesås, fryst
2 msk grädde
1.5 msk citron, pressad saft
1 krm paprikapulver
2 msk persilja, hackad

1. Krydda köttet väl runtom. Stek filén hel eller i två bitar i en stekpanna med medelvärme tills den är nästan klar.
2. Skiva den i tunna skivor.
3. Gör potatismoset.
4. Bred en tunn botten av potatismos i en smord ugnssäker form.
5. Täck med skivade tomater och salta lätt.
6. Lägg däröver fläskfilén i två fina rader och strö över skinkan.
7. Blanda resten av potatismoset med äggulan och spritsa toppar runt köttet i formen. Det går lika bra att klicka, men ser vackrare ut med att spritsa.
8. Rör ut den tinade såsen med grädden och citronsaften. Bred den över köttet.
9. Pudra lätt med paprikapulver både på sås och mos.
10. TIPS! Så här långt kan rätten förberedas och gratineras senare. Tänk då på att det tar längre tid när allt är kallt.
11. Gratinera mitt i ugnen i 225-250 grader till mos och sås fått fin färg.
12. Strö över hackad persilja.
13. Serveras med en god sallad till.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: