söndag 11 september 2016

Pizza bianca med kantareller och ädelost

God morgon! Vaknar upp till ett mulet Skellefteå. Idag blir det lunch hos våra nya, indiska grannar. Jag tror det blir vegetariskt. Ska bli mycket spännande! Sen blir det nog film och lite pussel, kanske en god bok också. Affe har gått och fått svinkoppor i vanlig ordning och Danne har fått man cold. And so it begins...

En smarrig och snabblagad pizza till middag, kanske? Jag la salami på efter gräddningen, men vill man ha den vegetarisk så skippar man det. Ha en skön söndag, kamrater!


Pizza bianca med kantareller och ädelost

550 g färdig pizzadeg
1-2 dl creme fracihe
100 g kantareller
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
150 g riven västerbottensost
100 g ädelost

Till servering:
salami
rumsvarma tomater
färsk timjan

Värm ugnen till 250°C. Låt en plåt värmas upp i ugnen.
Smörstek kantarellerna tillsammans med vitlök, salt och peppar.
Kavla ut pizzadegen och lägg på bakplåtspapper. Bred på tunt lager creme fraiche, salta och peppra lite och strö sedan över den rivna osten.
Fördela kantarellerna ovanpå osten och smula över ädelosten. Grädda på förvärmd plåt i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
Toppa pizzan med salami och servera genast med lite nymalen svartpeppar, tomat och timjan.






Och så en ny kaktus till Max rum. Endast 149:- på Ica Maxi!


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig ätit vit pizza, men kan tänka mig att det är gott. Hoppas lunchen var god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättegott! Prova! Lunchen var supertrevlig och god!

      Radera