söndag 2 oktober 2016

Grön kikärtssoppa med spenat, gräslök och solrosfrön

God morgon! Eller är det bara morgon? Jag är sååå trött och behöver två kaffe BUMS! Tisdagar brukar det gå lättare att stiga upp, så jag hoppas på det.

Idag bjuder jag på en vegetarisk eller till och med vegansk) och värmande soppa. Vi dukade upp en liten buffé med plcokmat i Lycksele och den här stod bl a på bordet. Receptet är från Elle Mat & Vin. Och sen har min systemkamera gått sönder. BUÄÄÄH!


Grön kikärtssoppa med spenat, gräslök och solrosfrön

1 stor gul lök
1 liten liten bit rotselleri
3 vitlöksklyftor
1 burk kikärter
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 msk ljus vinäger
1/4 grönsaksbuljongtärning
vatten så det täcker
3 rejäla nävar färsk spenat
2 msk japansk soja
salt och peppar

Topping:
solrosfrön
sesamfrön
olivolja
chili flakes
hackad gräslök

1. Hacka alla grönsaker smått. Skölj kikärterna.
2. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan.
3. Stek grönsakerna mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och det vita vinet, stek i 3 minuter till och låt vinet koka ordentligt.
4. Tillsätt buljongen och vattnet. Koka i 5-7 minuter.
5. Krydda med salt, peppar och soja. Ta kastrullen från värmen, rör ned spenaten och mixa med stavmixer eller i mixer tills det är slätt.
6. Toppa med toppingen och ät med en brödbit.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: