torsdag 8 december 2016

Ljuvliga mördegskakor med saffran

God fredag, gott folk! I afton packar vi bilen och drar mot Umeå. Det är dags för vår traditionella julshoppinghelg så vi lämnar pojkarna hos syrran och checkar in på hotell. Så på söndag hoppas jag de flesta klapparna är check. Ha en fin helg kamrater!

Bakade dessa mumsingar förra julen och de är fantastiskt goda. Svårt att bara äta en. Därför gjorde vi dubbel sats denna jul.


Ljuvliga mördegskakor med saffran

30 större kakor

1 tsk vatten
1/2 g saffran
cirka 4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
cirka 1 dl rårörsocker

Häll vatten och saffran i en liten skål och låt dra i ett par minuter.
Blanda samman de övriga ingredienserna separat. Tillsätt saffranet och knåda till du får en smidig deg. Forma till en rulle och strö över rårörsocker.
Ställ in rullen i kylen minst 30 minuter.
Skär rullen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Tänk på att inte lägga kakorna för tätt, grädda max 16 kakor per plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 12–15 minuter.
(recept från Mitt kök)


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Bakade dom i helgen, var bara SÅÅÅ goda!! Jag tog dock lite cognac istället för vatten som saffranet fick dra i... ;)//Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Och vilket kanontips, med cognac! Ha en fin dag, Linda!

      Radera