måndag 26 juni 2017

Grillad laxsallad med örtagårdsdressing

Åh vilken skön midsommar vi haft. Ava havsbad levererade sol på midsommarafton men sen var det regn, regn, regn. Tur jag hade laddat datorn med serier. Vi har ätit massor med gott så det kommer att rulla recept från det här på bloggen. Men nu ska vi först ladda upp för 11-årskalas. Alfred fyller nämligen år imorgon!

Över till en riktigt smarrig laxsallad. Supergott om jag får säga det själv. Testa gärna den här hörrni!


Grillad laxsallad med örtagårdsdressing

Potatisen:
ca 700 g färskpotatis
smör
persilja
havssalt

Laxen:
ca 700 g laxfilé
örtsalt
citron
sweet chili
svartpeppar

Till uppläggning:
ruccola
2 avokado
1 halloumi
citronsaft
cocktailtomater
gurka
salladslök
krutonger

Örtagårdsdressing:
4 dl creme fracihe
örtagårdskrydda
italiensk salladskrydda
svartpeppar
ev salt

1. Koka potatisen och låt svalna. Dela potatisen och lägg på dubbelt foliepapper. Klicka på smör och på med havssalt och svartpeppar, klipp persilja över och vik ihop till ett paket. Lägg på grillen tills allt gottat till sig och blivit varmt.

2. Marinera laxen med örtsalt, citron, sweet chili och svartpeppar. Grilla tills laxen är klar.

3. Gör örtagårdsdressingen.

4. Skär halloumin i kuber och stek i smör.

5. Lägg ruccola, halloumi och övriga grönsaker på ett stooort fat. Fördela potatisen och laxen ovanpå. På med krutonger och ringla dressing över. Ställ en skl med krutonger på sidan och resten av såsen så att man kan ta mer av det.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar