Halloj gott folk! I eftermiddag drar vi husvagnen mot Ava nedanför Umeå. Där ska vi stå i dagarna tre och fira midsommar tillsammans med goda vänner. Det blir både grillat och buffé så det lär fortsätta komma några midsommarrecept här på bloggen, men också mycket annat gott.
En smakrik potatissallad till midsommar kanske? Spara gärna lite av krutongerna och timjan till dekoration.
Rostad potatissallad med timjan, citron och kapris
4 pers
1 kg potatis, gärna färsk
250 g körsbärstomater
1 citron, skalet
0,5 kruka timjan
2 dl crème fraiche
2 msk kapris
krutonger:
1 surdegsbaguette
1 dl olivolja
havssalt
1. Värm ugnen till 225 grader. Skär potatisen i klyftor och rosta i ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka så att de är klara.
2. Riv surdegsbrödet i bitar och rosta i en stekpanna i olja och rikligt med havssalt. Brödet ska bli krispigt och få färg.
3. Dela tomterna i halvor och riv citronskalet med ett rivjärn. Hacka timjan grovt.
4. När potatisen är klar, låt den svalna lite. Lägg i en bunke och tillsätt övriga grönsaker samt brödet.
5. Avsluta med att blanda i crème fraiche, salta och peppra och ringla över lite olivolja. Servera på dirren.
(recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Potatissallad är ju bara så gott!
SvaraRaderaFunkar till det mesta också!
RaderaÅh potatissallad så gott
SvaraRaderaHoppas du haft en trevlig midsommar
kram Milla
Tack! Hoppas du också haft det! Kram Erika.
Radera