Monica Ahlbergs recept på skaldjurssill men jag finlirade ner västerbottensost eftersom västerbottensost... är mums!
Skaldjurssill med västerbottensost
2 askar 5-minuterssill
1 burk räkor i saltlag, ca 180 g
1 röd lök
1 dl fint hackad dill
1/2 dl fint hackad gräslök
3 msk majonnäs
1 burk créme fraiche
100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom
1,5 dl riven västerbottensost
1. Låt sill och räkor rinna av väl. Dela sillen i sneda bitar och grovhacka.
2. Finhacka lök, dill och gräslök. Lägg i en skål.
3. Rör ihop majonnäs, créme fraiche och västerbottensost, blanda ner. Vänd till sist ner romen men spar lite till garnering.
4. Smaka av med nymalen svartpeppar och låt stå kallt fram till servering. Garnera med lite rom och servera!
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar