söndag 2 juli 2017

Vitlöksbröd - Breadsticks

Jag fick underbart goda breadsticks av min vän som har Ericas meny. De var perfekta i konsistensen, fluffiga och smakrika. Här kommer receptet!


Vitlöksbröd - Breadsticks

12 bröd

50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk honung eller sirap
0,5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

Pensling:
25 g smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk finhackad persilja
0,5 tsk salt

1. Smält smöret och blanda i mjölken, ljumma till fingervarmt, ej över 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan.

3. Tillsätt honung/sirap, salt och vetemjöl vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.

4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i ca 30 minuter tills den är dubbelt så stor.

5. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en avlång pinne på 20-25 cm i diameter.

6. Lägg alla pinnar på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Baka mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg.

9. Under tiden bröden bakas – Smält smöret i en kastrull. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med i smöret i cirka en minut för att få bort den där starka smaken av rå vitlök. Blanda i persilja och salt.

10. Ta ut bröden och pensla med vitlökssmöret medan bröden är heta. Låt svalna något sedan är det bara att njuta!



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: