tisdag 29 augusti 2017

Ugnspannkaka med blåbär

Så här i blåbärstider kommer ett gott recept på blåbärspannkaka. Denna stod på bordet när jag kom hem från jobbet igår och gick ner utan problem med lite socker och vispad grädde. Det spelar ingen roll om du har tinade eller frysta blåbär. Ut i skogen med er nu, om ni inte har bär i frysen det vill säga...

Ha en god onsdag!


Ugnspannkaka med blåbär

10 ägg
300 gram vetemjöl (cirka 5 deciliter)
1 dl grädde + 7 dl mjölk (blandas)
2,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa samman ägg och mjöl. Späd med mjölken; vispa ned lite i taget. Blanda slutligen i salt, socker och bakpulver, vilket du siktar över.

3. Smörj en långpanna. Häll i smeten, strö över blåbären och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller kanske lite mer. Det beror på din ugn, långpannans storlek och givetvis hur välgräddad du vill ha din pannkaka.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: