fredag 22 september 2017

Lövbiffspett på grillen

Hittade ett spännande recept hos Camilla K som lät schuukt gott. Och det var det. Danne grillade spetten på gasolgrillen och vi åt ugnsrostade rotfrukter, baconlindad sparris, baguette och bea till. Det gick även hem hos barnen. Love tyckte kanske att det var lite starkt, men han åt ändå. Till det drack vi ett såå gott vin. Påminner om Roodeberg, eller det vi kallar Goodeberg. Det köper vi igen! Se vintips nedan.


Lövbiffspett på grillen

4 pers.

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
1 tsk sesamfrön
salt och nymald svartpeppar

1. Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 3 strimlor/lövbiff.

2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och rör om. Låt marinera minst 30 minuter.

3. Trä upp lövbiffremsorna som ett dragspel på grillspett. Grilla spetten på grillen 2-3 minuter på var sida.

4. Servera genast med valfria tillbehör.


Montelciego Nr 2716

95:-, Reserva 2012
Spanien, Rioja

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, dill, muskot, choklad och korinter. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar