torsdag 30 november 2017

Rombomb med räkor

Friday baby! Helgen är laddad med festligheter och klackar ska slås i taket på lördag. Har inte orkat ladda bloggen med recept under veckan så jag har lite bloggjobb (läs mycket)att pyssla med också. Vi får se hur det hinns med.

Idag kommer denna rombomb. Den har jag bjudit på förut men här kommer den i ny tappning, med räkor runt. Det är festligt att servera den med tomtebloss också tycker jag. Nåt till nyårs kanske?

Ha nu en riktigt trevlig helg! Det är ni värda!


Rombomb med räkor

4-6 port

1 liten burk creme fracihe
1 burk philadelphiaost, 200 g
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
svartpeppar

Till servering:
1 påse räkor
saltiner
gräslök

1. Vispa creme fracihen så den blir hård. Vispa ner osten. Rör ner rommen och finhackad rödlök.

2. Klä en lagom stor skål med gladpack och slå ner röran. Ställ kallt till servering.

3. Stjälp försiktigt upp innehållet genom att lägga en stor tallrik över skålen och pressa emot medans du vänder skålen.

4. Lyft bort gladpacken och strö över lite gräslök.

5. Skala räkorna och fördela runt om.

6. Servera med saltiner.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar