måndag 6 november 2017

Stekt ris med kyckling

Dagens recept blev gjort på lite kylskåpsrens. Jag hade ris över från middagen och hackad rödlök från tacos. Så köpte jag salladskyckling och broccoli i salladsbaren och vips så blev det en god lunch.


Stekt ris med kyckling

1 liten rödlök
1 morot, riven
olja
1 vitlöksklyfta
4 port kokt ris
kyckling, grillad eller salladskyckling, klippt i bitar
kokt broccoli
grillkrydda
japansk soja
sweet chili
2 ägg

1. Hacka löken och riv moroten. Fräs mjuka i olja. Tillsätt vitlöken just i slutet.

2. Koka broccolin lätt. Klipp kycklingen i mindre bitar. Vänd ner riset, kycklingen och broccolin i stekpannan. Krydda med grillkrydda.

3. Krydda med japansk soja och sweet chili. När allt blivit varmt, knäck i 2 ägg och vänd runt tills det tagit ihop.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Det brukar bli riktigt bra mat när man rensar kylskåpet. Ha en fin dag!

    SvaraRadera