söndag 28 oktober 2018

Belgiska våfflor, glutenfria

Godmorgon måndag! Eleverna är lediga i veckan och vi har k-dagar. Känns ganska chill faktiskt. Jag behövde en liten brak känner jag. Hoppas ni får en riktigt fin måndag!

Anette bjöd på belgiska glutenfria våfflor till frukost när vi var i Lycksele.


Belgiska våfflor, glutenfria

ca 20 st

2 ägg
125 g smör, smält
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölmix, glutenfri

Tillbehör:
vispgrädde
frukt

1. Blanda ägg, smör, mjölk och vatten.

2. Rör samman bakpulver, salt, socker, vaniljsocker och mjölmix. Vänd ner i äggsmeten.

3. Pensla våffeljärnet med smör mellan gräddningarna.

4. Vispa grädden och servera med frukt.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: