Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Här kommer receptet!
Varm smörgåstårta med köttfärs, bacon och vitlöksost
1 gul lök
400 g köttfärs
2 msk smör
1 pkt bacon, ca 140 g, strimlad
400 g finkrossade tomater
1 dl crème fraiche
1 burk Creme bonjour grekisk vitlök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk pizzakrydda
1 köttbuljongtärning
3 helskivor Jubileumskaka, Polarbröd
ca 5 dl riven ost
100 g skivade tomater
1. Hacka löken.
2. Bryn färsen i smör. Ta upp den och stek lök och baconet.
3. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda. Låt puttra i 10 min.
4. Lägg ett bröd på en plåt. Strö över ost och därefter köttfärsblandning. Lägg på ett nytt bröd och gör på samma sätt. Avsluta med färs, skivade tomater och riven ost.
5. Gratinera i 225°, 15 min. Servera med grönsallad och vit kebabsås.
-Mama Skogly ♥
Åh, vad god den ser ut!
SvaraRaderaTack gulliga du!
RaderaTack för recept 😍 den skall tillagas i em då sambon önska sig just varm smörgåstårta 👍😊
SvaraRaderaVad roligt att höra. Hoppas ni gillade den!
Radera