onsdag 21 november 2018

Langos

Min bloggkompis Erica bjöd på fest med sommar- och jultema. Massor med supergod mat, roliga dekorationer, utklädning och en massa skoj. Det var inte bara bilen som rullade hem. Proppmätt. Huvudrätten var langos. Mums, mina vänner. Mums.

Ericas meny hittar du här.


Langos

12 st langos
30 g färsk jäst
2 dl ljummen mjölk
1 tsk salt
2 kokta mosade potatisar
7 dl mjöl

Till servering:
smält smör med 1 pressad vitlöksklyfta
riven västerbottensost
isbergssallad
skalade räkor
rödlök
creme fraiche
rom

1. Smula jästen i en bunke, rör ut den i mjölken.

2. Tillsätt salt, potatis och mjöl och knåda degen smidig.

3. Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 45-60 min.

4. Häll ut degen på mjölad bakbord och dela den i 12 bitar, forma till bollar och kavla till avlånga bröd, ca 15 cm långa.

5. Lägg på mjölad bord eller bakduk. Hetta upp olja i en stekpanna/kastrull till 180 grader.

6. Fritera 2 bröd i taget tills de blir gyllenbruna, ca 1-2 minut på varje sida.

7. Låt rinna av på ett ugnsgaller eller på ett hushållspapper.

8. Pensla dom med smält smör med en pressad vitlöksklyfta i.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar