tisdag 20 november 2018

Världens godaste pepparkakor

Först ut av julrecepten blir det här. Min kollega Lotta bjöd på dessa till arbetslagsfika för ett tag sedan. Som tur är så delade hon med sig av receptet. Superenkla att göra eftersom man hyvlar dem med en osthyvel så man slipper kavla och greja med det. Om man vill kan man ha mandel i degen men eftersom Max är nötallergiker skippade vi det. Sååååå goda!


Världens godaste pepparkakor

200 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl
(100 g mandelspån)

1. Rör smör och socker smidigt.

2. Tillsätt sirap, kryddor och eventuellt mandel.

3. Blanda bikarbonat med mjöl och blanda ner eftersom.

4. Dela degen i två delar och rulla ut till ca 20 cm långa rullar.

5. Platta till med handen så de blir rektangulära. Se till att de inte blir bredare än osthyveln.

6. Låt vila under natten i kylskåp.

7. Hyvla långa remsor med osthyvel direkt på bakplåtspappersklädd plåt.

8. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 3-5 minuter. Om degen är svår att hyvla, låt stå framme i rumstemperatur en stund.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar