måndag 19 november 2018

Ljummen glasnudelsallad med heta chiliräkor

Grymt god glasnudlesallad kan jag säga. Mums!


Ljummen glasnudelsallad med heta chiliräkor

300 gram räkor
250 gram glasnudlar
3/4 dl fisksås
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 -2 msk strösocker eller valfri sötning
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
2 tsk riven ingefära
1 liten rödlök, skär tunna klyftor
1 litet broccolihuvud, skär av buketterna
1 rejäl klyfta vitkål, riven
1 stor näve böngroddar
koriander
rapsolja till stekning
torrostade jordnötter

1. Koka upp vatten och dra från plattan. Lägg i nudlarna snabbt tills de börjat mjukna. Häll dem i ett durkslag och spola kallt vatten så blir de perfekta.

2. Blanda räkorna med sambal oelek, ställ åt sidan

3. Blanda fisksås, limeskal, pressad lime, socker, vitlök och ingefära till en dressing. Ställ åt sidan.

4. Hetta upp en wokpanna. Häll på olja och fräs rödlök, vitkål och broccoli på hög värme i ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och stek ca 1 minut.

5. Häll sedan på dressing, lägg på räkorna, och böngroddar. Vänd runt så allt täcks av dressingen.

6. Smaka av med lite salt och dekorera med koriander och torrostade jordnötter.

Recept från Johanna Toftby.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar