Min systerdotter Hanna som bor hos oss just nu bakade söta strutar till sin födelsedag. Cachitos con chocolate är små strutar som fylls med choklad. Strutarna kan förberedas och frysas ofyllda. Vi serverade inte kanderade nötter till som receptet säger. Detta eftersom Max är allergisk. Vi krossade Mariannegodisar och hade till istället.
Cachitos con chocolate – små strutar med choklad
15 strutar
0,5 dl vatten
2,5 dl vetemjöl
50 g smör, rumsvarmt
1 msk apelsin, pressad
1 äggula
Pensling:
1 ägg
Garnering:
0,5 msk strösocker
Chokladmousse:
50 g choklad, mörk
1 dl vispgrädde
1 äggula
Kanderade nötter:
1 dl valnötter
0,5 dl strösocker
0,5 tsk flingsalt
45 minuter + 1 1/2 timme i kylen + 12 min i ugn
1. Sätt ugnen på 225°. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Blanda mjöl och smör. Tillsätt apelsinsaft, vatten och äggula. Arbeta ihop degen snabbt. Låt vila i rumstemperatur ca 30 min.
2. Forma aluminiumfolie till strutar. Krama ihop lite folie och tryck in i struten, så att den håller formen.
3. Kavla ut degen till tunna degplattor, ca 20 x 20 cm. Skär dem sedan i 2 cm breda remsor. Nyp fast en degremsa runt spetsen på varje strut, rulla sedan remsan runt struten. Lägg strutarna på en plåt med skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt strutarna svalna innan de lossas från aluminiumfolien.
4. Chokladmousse: Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa grädden lätt. Blanda ner äggulan i den smälta chokladen och vänd i grädden. Lägg moussen i en spritspåse. Ställ in i kylen ca 1 timme.
5.Nötter: Smält sockret i en stekpanna. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper. Häll det smälta sockret på nötterna och strö på saltet. Låt stelna. Grovhacka nötterna.
6. Spritsa moussen i strutarna. Strö över nötterna och servera med glass.
-Mama Skogly ♥
Spännande och säkert gott!
SvaraRaderaDet var inte helt enkelt att göra, kan jag tala om... :)
Radera