Rätt gött att komma hem och så är middagen i form av en kålpudding klar. En gammal klassiker helt enkelt. Yääs! Top notch! Nu väntar en dag fylld med nationella muntliga prov. Let's go!
Kålpudding
4-6 port
1 kg vitkål
2 msk ljus sirap
500 gram blandfärs
2 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 krm mald kryddpeppar
1 st gul lök, finhackad
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär bort stocken på vitkålen och skär huvudet i centimeterstora tärningar. Fräs kålen mjuk i lite smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 msk sirap.
3. Rör ihop färsen med soja, grädde, fond, 1 msk sirap och kryddpeppar. Tillsätt lök, ströbröd och vatten. Arbeta färsen rejält och krydda med salt och peppar.
4. Rör ner hälften av den varma kålen i färsen och varva färs och resten av kålen i en ugnssäker form. Toppa med kål. Sätt in formen i ugnen ca 40 minuter.
5. Servera med lingonsylt, kokt potatis och en god gräddsås.
(recept från kokaihop)
-Mama Skogly ♥
En stor favorit, mums!
SvaraRaderaKålpudding is da shit, asså! :)
Radera