söndag 8 december 2019

Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa

Måndag... Idag var det tungt att stiga upp. Några baljor kaffe får det bli... Halloumi är ju väldigt gott, tycker jag. Här kommer ett vegetariskt tips från Allt om Mat som jag testade. Riktigt gott.


Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa

4 port

250 g halloumi
4 morötter
1 msk rapsolja, eller smör
4 libabröd

Majssalsa:
2 dl majskorn
6 körsbärstomater
1 kruka koriander
1 röd chili, liten, t ex spansk peppar
2 msk olivolja
1 msk lime, pressad
0,5 tsk salt

Avokadokräm:
2 avokador
1 dl yoghurt, turkisk
1 dl vatten
2 msk citron, pressad
0,5 kruka mynta, eller persilja
50 g spenat
1 tsk salt

1. Majssalsa: Skölj av majsen med kallt vatten och lägg dem i en skål. Finhacka tomaterna. Hacka koriandern. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser och krydda med salt.

2. Avokadokräm: Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Krydda med salt.

3. Skiva halloumin. Skala och grovriv morötterna. Stek halloumin gyllene på båda sidor.

4. Bred ut en klick avokadokräm mitt på varje bröd, man kan dela barnens bröd i hälften för tunnare rullar. Lägg på 2–3 skivor halloumi på längden. Toppa med majssalsa och morötter.

5. Rulla ihop bröden hårt och lägg dem tätt i stekpannan med en annan stekpanna som tyngd över. Låt torrsteka ca 2 min på ena sidan och sedan ca 1 minut på andra sidan så att brödet blir krispigt och varmt. Rulla smörgåspapper runt för att göra dem lättare att hålla. Skär itu varje rulle på mitten och servera med resterande avokadokräm att doppa i.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: