Jag fick en laddning hemmagjord gari av Erica. Ritkigt bra grejer asså. Supergott till sushi!
Recept från ericasmeny.
Gari / Inlagd ingefära
100 g ingefära
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt
1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt - ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt eller en mandolin.
2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
3. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.
-Mama Skogly ♥
Det här gillar jag massor :)
SvaraRaderaJag med. Det var nästan som godis.
Radera