måndag 6 april 2020

Kaffebönor (chokladkakor)

Alltså doften när man öppnade kakburken... Choklaaad! Tack för kakorna Erica! Hur söta? Själv ser jag fram emot att få gå till jobbet imorgon. Det var så många vuxna borta så åk 7 och 8 skickades hem då det inte gick att täcka upp. Hoppas det ser bättre ut idag för de som är på skolan.

Recept från ericasmeny.


Kaffebönor (chokladkakor)

40-60 st bönor

200 gram kallt smör
1 msk kaffe
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao

1. Knåda snabbt ihop alla ingredienser med fingrarna eller i matberedare tills degen blir smidig. Plasta in degen och lägg den i kylen i ca 30 min.

2. Under tiden kan du sätta ugnen på 175°C grader och klä en eller två plåtar med bakplåtspapper.

3. Ta ut mördegen från kylen och dela upp degen i 30-40 bitar( 5 g/degbit)).

4. Rulla alla till en boll och forma sedan dem till en böna. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper med en bits mellan rum. (Kaffebönorna kommer bli dubbelt så stora i ugnen).

5. När det är klart så tar du fram en kniv/spackel/något annat smalt verktyg och sätter ett snitt i mitten på varje mördegsböna.

6. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda dina kaffebönor i ca 10 min. Låt dem svalna på plåten innan du flyttar över dem till kakfatet eller en burk med lock.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: