En god och läskande sommardrink med en twist av rabarber. Jag tycker inte det smakade så mycket rabarber så jag tog lite extra av den. Här är ursprungsreceptet.
Tips: Spara rabarberns som ska silas bort. Den är smaskeli till ost och kex.
Aperol- och rabarberspritz
För 4 drinkar:
1,5 dl Aperol
4 dl prosecco
4 msk mineralvatten
is
Rabarberlag:
300 g rabarber
3 dl strösocker
2 msk vatten
Garnering:
rabarberstjälk
Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna.
Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare eller osthyvel om man inte har det.
Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 1 msk rabarberlag i varje glas, därefter Aperol, prosecco och toppa till sist med mineralvatten. Rör om och servera.
(recept från Allt om mat)
-Mama Skogly ♥
Rabarber är bara så gott! Ha en fin fredag!
SvaraRaderaTack! Ha en fin lördag!
Radera