torsdag 14 maj 2020

Aperol- och rabarberspritz

En god och läskande sommardrink med en twist av rabarber. Jag tycker inte det smakade så mycket rabarber så jag tog lite extra av den. Här är ursprungsreceptet.

Tips: Spara rabarberns som ska silas bort. Den är smaskeli till ost och kex.


Aperol- och rabarberspritz

För 4 drinkar:

1,5 dl Aperol
4 dl prosecco
4 msk mineralvatten
is

Rabarberlag:
300 g rabarber
3 dl strösocker
2 msk vatten

Garnering:
rabarberstjälk

Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna.

Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare eller osthyvel om man inte har det.
Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 1 msk rabarberlag i varje glas, därefter Aperol, prosecco och toppa till sist med mineralvatten. Rör om och servera.

(recept från Allt om mat)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: