Pizza på libabröd är både enkelt och himla gott. Toppingen kan man ju variera i oändlighet. Just den här dagen var jag sugen på den här. Funkar både som huvudrätt och om man delar den, som förrätt (då räcker en pizza till fyra personer). Den blir så där härligt ljummen, vilket jag gillar skarpt. Kan också säga att peston som du gör själv är hundra gånger godare än köpes.
Tips: Hoppa över att lägga på parmaskinkan så är den vegetarisk.
Pizza på libabröd med pesto, kronärtskocka, oliver och parmaskinka
1 st
1 libabröd
3 msk creme fraiche
3 msk pesto
riven ost
0,5 mozzarella
kronärtskocka på burk
svarta urkärnade oliver
ruccola
parmaskinka
pinjenötter
balsamicokräm
svartpeppar
1. Gör peston och blanda med creme fracihe. Bred ut över brödet.
2. På med riven ost och mozzarella (krama försiktigt ur vätskan ur mozzarellan och torka den torr med hushållspapper så pizzan inte blir så blöt).
3. Häll av kronärtskockorna ordentligt, torka av dem och dela dem. Fördela över pizzan och lägg på oliver.
4. Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 5-6 minuter. Håll koll så den inte bränns i kanterna.
5. Ta ut pizzan och lägg på ruccola, parmaskinka, strö över pinjenötter och ringla balsamicokräm över. Vrid ett varv eller två med pepparkvarnen.
Och så här ser den ut vegetarisk.
-Mama Skogly ♥
Nu blev jag hungrig :)
SvaraRaderaF'låt! :)
Radera