tisdag 26 maj 2020

Tomatmarmelad med vanilj och kardemumma

En god och enkel marmelad som passar superbra till goda ostar.


Tomatmarmelad med vanilj och kardemumma

500 g babyplommontomater)
250 g Syltsocker
50 g flytande honung
en nypa kardemumma
1 vaniljstång

1. Kryssa tomaterna med en kniv och lägg dom i kokande vatten tills kanten på kryssen krullar sig. Ta upp dom och häll kallt vatten över dom. Ta bort skalen.

2. Hacka tomaterna grovt med en kniv, häll i honung, socker, kardemumma och tomater i en kastrull.

3. Dela vaniljstången och ta ut fröna, lägg i kastrullen och låt koka med marmeladen. Låt puttra på medelhög värme tills en del av vätskan reducerats och marmeladen tjocknat lite.

4. Ta upp vaniljstången och mixa med en stavmixer innan du häller upp i en väl rengjord burk.

Recept från Linda stickar.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: