Ja, det här blev ju exakt hur gott som helst. Synd att jag var tvungen att dela med mig till andra... Happy Friday!
Räkcoktail med friterade vannameiräkor, mango och avokado
sallad
mango, tärnad
salladslök
sockerärter
avokado
sparris
friterade vannameiräkor (se recept nedan)
sås: creme fracihe med sweet chili efter smak
1. Fritera räkorna enligt recept nedan.
2. Stek sparrisen. Lägg upp grönsakerna i ett vackert glas.
3. På med räkor och ringla över räkorna. Servera på dirren!
Friterade vannameiräkor:
vannameiräkor, råa
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl Panko, asiatiskt ströbröd
5 dl-1 liter rapsolja att fritera i
1. Tina och skala räkorna. Lägg mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål. Vänd varje räka först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en nypa, så går det lätt. Lägg räkorna på en bricka.
2. Häll 5 cm rapsolja i en kastrull. Värm till cirka 180 grader. Passa oljan hela tiden. Om du lägger i en bit vitt bröd som får fin färg efter cirka 30 sekunder så är oljan lagom het.
3. Lägg försiktigt i fyra räkor år gången och fritera i oljan tills de fått fin färg, ca 2-3 minuter. Fiska upp dem och lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av på (frityroljan kan silas av och användas igen).
-Mama Skogly ♥
Yummy! Ha en skön fredag och helg!
SvaraRaderaTack och tack detsamma!
Radera