Det här receptet hittade jag hos grandinskan.se men originalet är från niiinis. Väldigt gott, och sååååseeen! Yum!
Lövbiffsspett med gourmetsås
4 portioner
8 stora skivor lövbiff
2 msk japansk soya
4 msk sweet chilisås
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
Gourmetsås:
1 röd eller gul paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar
2 msk japansk soja
1 msk oxfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1) Skär lövbiffarna på längden så det blir 2-3 stycken av varje.
2) Gör marinaden. Blanda japansk soja, sweet chilisås, olivolja och sesamolja och lägg i köttet. Låt marinera minst 30 minuter, gärna längre. Trä på lövbiffarna som ett dragspel på spetten.
3) Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Häll gärna marinaden över. Skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Kan räcka med mindre, håll koll så de fått fin färg.
4) Gourmetsås: Hacka paprika och purjolök. Stek grönsakshacket i olivolja. Det ska mjukna, inte få färg. Häll i soja, dijonsenap, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om. Häll på vatten och låt puttra ett par minuter. Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då. Servera med klyftpotatis eller strips.
-Mama Skogly ♥
Vilken krämig och god sås! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTänx. Ha en superdag du med!
Radera