onsdag 25 november 2020

Oxfilépasta

I samarbete med Smakbox och Zeta.

Här kommer en härlig pastarätt åkandes!


Oxfilépasta

4 port

4 port pasta, Zeta strozzapreti
400 g oxfilé
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1-2 köttbuljongtärningar
nymalen peppar
1 st näve persilja
riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skär oxfilén i skivor och stek på bägge sidor i smör (spara köttsaften). Den ska helst vara rosa i mitten. Låt vila. Skär sedan upp i strimlor.

3. Hacka löken och fräs i smör. I med vitlök och tomatpuré.

4. Slå över grädde och i med köttbuljong och köttsaften från det du stekt.

5. Krydda med svartpeppar och persilja.

6. Vänd ner köttet och dra plattan från sidan. Vänd nu ner parmesanen, i med pastan och på med lite mer svartpeppar och persilja.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar: