torsdag 26 november 2020

Pannacotta med Västerbottensost och löjrom

I senaste Mersmak (tidningen från Coop) fanns det här receptet. Det lät ju hur smarrigt som helst så jag vevade ihop en laddning. Riktigt gott. För att inte säga ljuvligt. Kan nåt med västerbottensost bli dåligt?

Och så ett gott bubbel till.


Pannacotta med Västerbottensost och löjrom

6 port

1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl finriven Västerbottensost
vitpeppar

Topping
80 g löjrom (eller sikrom)
0.5 rödlök, finhackad
1 msk finskuren färsk gräslök

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm grädde och ost under omrörning på låg värme tills osten smält. Smaka av med vitpeppar.

2. Lyft upp gelatinbladet och lägg i en kastrull. Värm gelatinet och häll i grädden i en tunn stråle under omrörning.

3. Fördela i sex snapsglas, låt stå i kylen minst 1 timme. Toppa pannacottan med löjrom, rödlök och gräslök.



Amore Bianca Prosecco 109:-
Italien, Venetien, Prosecco
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, vita blommor, honungsmelon och citrus.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: