måndag 15 mars 2021

Koreansk kebab

Det här blev gott till fredagsmyset. Gillades av alla i familjen. Vi hoppade dock över kimchin eftersom det bara är jag som gillar det.


Koreansk kebab

4 port

0.5 dl japansk soja
1.5 msk farinsocker
0.5 dl tunt skivad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1.5 msk rostade sesamfrön
1 tsk svartpeppar

200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
1 hackad tomat
2 dl hackad gurka
150 g romansallad
8 msk kimchi
0.5 dl tunt skivad purjolök

Tillbehör:
4 pitabröd, eller wraps
vit kebabsås

1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen.

2. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.

3. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.

4. Toppa med vit kebabsås.

(recept från Coop)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: