Det här blev gott till fredagsmyset. Gillades av alla i familjen. Vi hoppade dock över kimchin eftersom det bara är jag som gillar det.
Koreansk kebab
4 port
0.5 dl japansk soja
1.5 msk farinsocker
0.5 dl tunt skivad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1.5 msk rostade sesamfrön
1 tsk svartpeppar
200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
1 hackad tomat
2 dl hackad gurka
150 g romansallad
8 msk kimchi
0.5 dl tunt skivad purjolök
Tillbehör:
4 pitabröd, eller wraps
vit kebabsås
1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen.
2. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.
3. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.
4. Toppa med vit kebabsås.
(recept från Coop)
-Mama Skogly ♥
Åh, fyllt bröd är så gott!
SvaraRaderaJag håller med!
Radera