tisdag 4 maj 2021

Krämig lövbiffsgryta med senap och dragon

Här kommer en god lövbiffsgryta. Lite långkok så där bara. Det här blev en stor laddning, skulle säga ca 8 portioner. Men vi är ju fem i familjen, det är ofta någon flickvän eller kompis som vill äta här och så får det gärna bli över till matlådor. Jag serverade grekisk sallad till samt vitlöksbröd. Mums!

Recept från 56 kilo.


Krämig lövbiffsgryta med senap och dragon

1,2 kilo lövbiff
smör
salt, peppar
2 gula lökar
1 vitlök solo
vatten, 3 msk köttfond (kalv, ox)
0.5 msk soja

Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
3 tsk torkad dragon
2 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Till servering:
pasta av valfri sort
parmesan

1. Skär lövbiffen i strimlor på tvären.

2. Stek hastigt i omgångar så den får färg i het panna i smör. Salta och peppra något. Lägg över i tjockbottnad gryta.

3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma panna som lövbiffen stekts i.

4. Rör ner lökfräset med köttet och häll sedan på vatten så det knappt täcker, rör ner fond och soja och låt puttra under lock i ca 2 timmar. Låt det koka ner sista tiden (ca 20 min) utan lock.

5. Rör ner creme fraiche och grädde och smaksätt med dijonsenap, dragon och svartvinbärsgelé. Avsluta med att smaka av med ev mer salt och peppar. Låt småputtra i ca 5 minuter innan servering. Servera med pasta.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: