lördag 23 oktober 2021

Pitabröd med krämig kycklingröra

En god och krämig gryta som landade i pitabröd med oika tillbehör. Jag har bloggat om den tidigare men använde då libabröd istället för pita.


Pitabröd med krämig kycklingröra

4 port

500 g kycklingfilé
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 riven vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dl creme fracihe

Till servering:
pitabröd
ost
tomat
sallad
gurka
rödlök
röd kebabsås
vit kebabsås

Strimla köttet och fräs i smör. I med allt till röran UTOM creme fracihen. Låt puttra i ca 1 timme. Om det behövs, skruva på lite mer värme i slutet, så vätskan kokar in. Håll koll så inte all vätska kokar bort. När lite av vätskan återstår, i med creme fracihen.

Rosta pitabröden i brödrosten och fyll med tillbehören och röran.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: