När vi var hos syrran satt vi och slötittade på TV-kanalen Godare. Där gjorde de denna och jag blev så himla sugen på att testa. Så helgen efter gjorde jag den. Så himla gott! Och enkelt! Det är godast att göra egen pesto, just saying. Jag brukar frysa pesto i små portionsburkar så har man redo på lut. Om man har i lite citron så blir den inte brun.
Bresaola med pesto, buffelmozzarella och parmesankrutonger
förrätt för 2 pers
70 g bresaola
ruccola
1 buffelmozzarella
pesto (se recept nedan)
parmesankrutonger (1 liten baguette, smör, riven parmesan, salt, peppar, se recept nedan)
valnötter
svartpeppar
parmesanflagor
crema di balsamico
Fördela bresaolan på två tallrikar. På med ruccola.
Riv bitar av mozzarellan över.
Ringla pesto över.
Gör parmesankrutongerna enligt recept nedan. Låt svalna och fördela över.
På med valnötterna, parmesanflagor, svartpeppar och ringla crema di balsamico över.
Parmsesankrutonger:
Skär baguetten i kuber. Stek krispiga i smör med salt och peppar. I slutet, tillsätt parmesan och låt smälta och få lite färg.
Pesto :
1 dl pinjenötter
0,5 kruka basilika
2 dl parmesanost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut! Tack för tipset om att frysa pesto.
SvaraRaderaTack och varsågod! :)
Radera